Per última entrada en aquest blog, m'agradaria concluir aquest Diari de Pràctiques explicant el que ha estat la meva experiència en aquest Pràcticum II.
Al centre que he realitzat el Pràcticum II ha set el mateix que en el Pràcticum I, ja que en el Pràcticum I vaig elaborar el material didàctic per l'avaluació interna de Llengua Catalana i en el Pràcticum II he pogut passar les proves a l'alumnat, obtenir uns resultats i poder fer les propostes de millora.
Cal dir que he estat ben acollida per tot el professorat, degut a que pesava el fet de que sóc una antiga alumna i també hi havia un bon ambient de treball amb les persones més properes amb les quals he hagut de relacionar-me més.
La intervenció en l'avaluació interna de Llengua Catalana, concretament de l'habilitat lectora, la comprensió lectora i l'eficàcia lectora a l'alumnat de 2n de Cicle Inicial, 4t de Cicle Mitjà i 6è de Cicle Superior, ha estat un treball dirigit a un objectiu global: a la millora de la qualitat en els processos d'ensenyament i aprenentatge sota la premissa d'una intervenció de caire preventiu.
Com a futurs professionals de la psicopedagogia, la lectura dels resultats obtinguts, han de servir de base i referent per a la incorporació dins els processos ordinaris d'unes orientacions per a la millora dins de la docència en les aules.
És a dir que els possibles resultats d'una intervenció, no han de ser simples dates, sinó cal interpretar-los per tal d'ajudar a reorientar (ajustar) els processos d'aprenentatge, amb la intencionalitat d'enfortir els aspectes que sembla que més ajuden a assolir els objectius curriculars i a crear estratègies d'ajut per a superar problemes acadèmics en l'alumnat, tenint en compte a la vegada aspectes personals i socials.
Cal tenir present el principi de coherència, en el sentit que només podem avaluar allò que realment s'ha treballat en els processos d'ensenyament i aprenentatge; com a professional del món de la psicopedagogia, cal saber traslladar aquest criteri al professorat basat en el principi de coherència entre allò què ensenyem i allò què avaluem.
Amb les persones més properes que he hagut de treballar hem intentat tenir un criteri dinàmic i obert del processos educatius; és a dir, estar oberts a les propostes de canvi, motivats en la millora de la tasca educativa concretament en la lectura i la comprensió de la Llengua Catalana.
I finalment estic satisfeta de la feina realitzada en aquest Pràcticum, ja que tot plegat ha estat un treball que m'ha transmès una mica més de seguretat en la pràctica i ha possibilitat encoratjar-me, vers possibles intervencions futures com a professional dins el marc d'intervenció de la Psicopedagogia.
I també agrair a totes les persones que han col·laborat perquè tot plegat tirés endavant i pugués desenvolupar el meu papaer durant les pràctiques i en especial a la meva tutora de pràctiques que sempre ha estat allí com a guia i ajuda.